Baca Buku Percuma

Dari dulu lagi kalau aku nak baca buku, aku akan ke Kinokuniya, KLCC untuk beli buku. Tak pun baca kat situ je. Tapi sejak awal tahun ni kalau aku nak baca buku guna komputer je. Mula-mula aku cari kat e-book guna torrent, tapi sejak torrent makin lambat ni, aku jumpa tempat untuk baca ebook dengan mudah.

 
percaya atau tidak, aku guna google je.

Pernampakan Alien di Puncak Alam, Selangor.

semalam waktu aku main ragbi dengan kawan-kawan, aku ada buat dalam 5 try. Kalau 1 try 1 mata, 5 try sama dengan 25 mata la. Banyak la juga aku try. Sebab aku sorang je main, dalam mimpi lak tu. Patut macam power je, tapi time aku bangun je, aku nampak cahaya bersinar-sinar kat tepi tingkap. Aku pergi la selak kain langsir dan tengok ada apa.

Membuka Syarikat Sendiri

Korang tak ada kerja?
Ingin memulakan perniagaan sendiri?
Tak tau mana nak dapat sumber barang?

Macam ni, tadi aku terjumpa satu laman web ni. Memang menarik, dan kalau korang menjawab ya untuk semua soalan-soalan diatas, baca post ni sampai habis.


Sony Ericsson Playstation Phone (rumour)


Gambar ni nampak fake tapi ini merupakan gambar yang tersebar pada beberapa minggu lalu dan beberapa sumber mengatakan berita ini benar.

Spesis ikan yang unik dan menggelikan

Korang suka pancing ikan? aku bet korang tak pernah tengok spesis ikan-ikan yang aku nak cerita ni. Ikan-ikan ni bukanlah mahkluk ikan yang korang boleh tangkap kat kolam belakang umah atau boleh dibeli di Kedai Hassan, Ah Leong, Muthusammy dan sekeluarga tapi ini ikan yang jarang dijumpai dan mungkin telah pupus semasa korang membaca artikel ini.

Android 3.0 GingerBread


Apa itu Android? Android itu operating system untuk smartphone dari Google dan boleh diinstall dalam kebanyakkan smartphone masa kini. Gingerbread atau Android 3.0 adalah keluaran terbaru dari Google. Walaubagaimanapun, Gingerbread ini belum lagi dikeluarkan dan ini hanyalah 'rumour' dari internet. Ntah btul ntah idak..

Perodua Bezza Concept Car baru

Perusahaan Otomobil Kedua Sdn Bhd (Perodua) akan melancarkan kereta hibridnya di pasaran pada tahun 2015~2017. Kereta berkongsepkan enjin hijau ini masih dalam kajian.





Kasut Paling Unik

Aku nak beli satu!!

kasut ni nampak kelakar tapi bukan kasut ni yang aku nak cerita.

Pembunuhan paling kejam dalam gambar

Li Wei merupakan seorang ahli kebun dari China. Pada April tahun ini semasa beliau ingin menghadiri sesi temu ramah untuk mendapatkan kerja di Guangzhou. Disebabkan pemikiran kampungnya dan kurang pendidikan dari kecil beliau hadir dengan memakai t-shirt putih dan seluar pendek biru. Disebabkan kekurangannya, beliau dibawa ke tingkat atas bangunan untuk sessi ke-dua.


Kemudian, dengan tanpa berperikemanusian HR syarikat tersebut menendang Li Wei sehingga jatuh ke tingkat bawah.Disebabkan Li Wei ni tukang kebun yang mempunyai badan yang kuat, beliau sebenarnya mempunyai SUPER POWER tanpa disedari dan selamat dari terjunan tersebut. Tak percaya?

Baca Komik Naruto dalam Bahasa Malaysia

Korang pernah tefikir nak baca naruto dalam bahasa melayu? Tapi kalau cari kat google/bing mesti tak dapat..

Pentas Terapung Yang Unik


Pentas terapung ini terletak di Tasik Constance di Bregenz, Austria. Pentas ini dibina khas untuk pementasan Opera Verdi, "A Masked Ball" pada tahun 1999.Gambar menunjukkan satu rangka manusia sambil memegang sebuah buku dengan gaya membaca.
Namun begitu, tiada maklumat lanjut untuk pentas ini pada masa kini. aku dah penat cari tapi tak jumpa.

Digital Lifestyle Expo 2010



Hujung tahun ni takde pc fair ke? Tadi aku ada cari Pikom PC FAIR 2010 untuk hujung tahun dan laman web rasmi pikom cuma ada announcement untuk expo ni je.

Ekspo ini akan diadakan selama 3 hari, iaitu dari 10 Disember hingga 12 Disember 2010. Lebih kurang 50 syarikat global akan menyertai ekspo ni. Lebih kurang macam pc fair je bunyi dia.

sumber : PIKOM

Unblock Red Tube (18+)

Apa itu redtube? Tak tau redtube.com? Redtube ni macam youtube, tapi adult version.. memang kotor la.

Tak dapat view page redtube?  Page Loading Error?
sebenarnya..website2 macam ni memang dah tak boleh bukak..aku tak boleh nak terangkanla siapa punya angkara, tapi berdasarkan maklumat yang aku dengar-dengar dan baca-baca..Internet Service Provider( ISP) di Malaysia telah block laman web pornografi kotor macam ni.. Tapi kalau nak bukak juga..aku boleh baca.tapi kena baca sampai habis la.

Pinocchio fail!!

Mula-mula aku baca aku tak paham tapi bile aku tengok description kat bawah baru aku faham..







































FTW!!!

Bila poster filem di photoshopkan..

antara gambar-gambar yang buat aku lol'ed...




















haha..pape jela..link asal gambar ni boleh klik kat SINI.

Cool Bag Kertas

Kalau pergi shopping kat KL pun korang mesti takkan dapat beg secool ni.


Tip Komputer- Shut Down

Komputer anda ambil masa yang lama untuk 'shut down'?
Komputer sering hang/freeze/beku setiap kali ingin menutup application?

Dengan tip yang kami sediakan, anda boleh tutup komputer anda kurang dari 10 saat dengan langkah-langkah mudah ini.

Ya!!! Kami Jamin Kurang 10 SAAT!!!

Klik link di bawah untuk keterangan lanjut.

2 Alam dan dR Rozmey

Apa kaitan dR Rozmey dengan filem 2 Alam. Dia ada berlakon tak? haha..pape pun tengok la trailer dia. Intro dia FTW. aku suka gaya orang kaya duduk atas kerusi tu..unik unik.



Mat Rambut Pelik ni memang kaya. aku ada baca visi dia nak dapat pencapaian billion ringgit pada 2013. Aku memang respect bila ada orang visi macam ni. Semoga tercapai dengan sumber yang halal la.haha.

Apabila Orang Sibuk Bertanya

Pernah ada member suka tanya soalan-soalan bodoh?
Korang tak suka orang tanya soalan dekat korang?
Bengang gile la bila orang tak faham-faham apa yang kita ajar?
Memang susah bila orang tak reti nak pakai google?
Semua nak mintak kita ajar kat chatroom/facebook, etc etc.
korang selalu cakap,
"Takde masa la nak jawab soalan-soalan bodoh ko tu.."(dengan nada gedik)

 Meh sini aku ajar korang macam mana nak atasi masalah semua tu..

Siapa Lissie?

Elisabeth Maurus atau nama pentasnya Lissie merupakan penyanyi berasal dari Amerika. (banyak btul artis kat sana). Aku jumpa video dia kat youtube melalui channel dia sendiri lissiemusic. Lama-lama aku dengar melekat la plak.. Sedap gak suara dia. Tak bleh tahan tengok muka dia la..Tak pakai makeup rasanya, natural je..

Klik link bawah untuk tengok video dia.

Facebook Blog Rawak

disebabkan aku kemaruk nak upkan traffic, aku ada buat satu facebook page untuk korang like. Pakat ajak member-member, orang kampung tekan button Like di Blog Rawak ye.

MRT Tahun Depan

PM Mahu Projek MRT Dilaksana Julai Tahun Depan
PUTRAJAYA: Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak mahu projek Transit Aliran Massa (MRT) di bawah Greater KL dilaksanakan menjelang Julai tahun depan, kata Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Idris Jala.
Beliau berkata laporan teknikal mengenai projek itu, termasuk laluannya, telah selesai dan akan dibentangkan kepada Majlis Ekonomi Negara serta Kabinet untuk diteliti dan dimuktamadkan pada bulan ini.

sedan terbesar di dunia.

kereta sedan terbesar di dunia sudah dicipta pada zaman dahulu kala lagi.

psst..AMARAN DARI PIHAK POLIS

aku dapat dari facebook. saje je kongsi,

=============================================================================
Assalamu'alykum, untuk semua yang guna kenderaan especially yang suka bejalan2 tu, tolong baca ye note ni. Pastu, dah baca tu, peringat2 la family kita ka, kawan2 kita ka. Ingatlah insan tersayang ~

Baru dapat e-mail dari kazen tadi, and I wanna share it with all of you. Please, be more careful on the road.




Optical Illussion Bus Advertisement

Cuba bayangkan korang bawak kereta jalan kat metropolitan Kuala Lumpur, korang bosan dengar radio XYZ dan nak tukar ke XXXFM korang pastu bila korang tengok depan ada bas betul betul depan korang rupa dia macam ni.


Di belakang bas tu tertulis "Sila Telefon Kami", iklan ini pula adalah dari syarikat Centraal Beheer Achemea iaitu syarikat insurans dari belanda. Bas ini dipandu sekeliling Amsterdam selama 2~5 bulan.

Bila Musang Fail

Bila musang nak buru kucing..

Klik link di bawah untuk lihat bila musang ini gagal.

Gambar 3D Menakjubkan

Perkenalkan artwork 3D yang menakjubkan dilukis oleh 'budak' berumur 17 tahun.


Nama pelukis ni Fredo berumur 17 tahun dan berasal dari Chilean.Fredo ni ada lukis banyak lukisan-lukisan yang ada sumber 3D . Mula-mula aku ingat ni sume gambar photoshop.Gambar ini kalau korang tengok ada Fredo watermark, ini menunjukkan lukisan-lukisan ni adalah hasil kerja Fredo, bukan ciplak plagiarism,

klink link di bawah untuk lihat lukisan-lukisan hebat lain dari Fredo.


Selamat Hari Raya Eid al-Adha

Selamat Hari Raya Eid al-Adha
Kepada Seluruh Umat Islam Yang Membaca Blog Ini

Hot Politician

Alina Kabaeva adalah bekas ahli gymnastik dan kini merupakan salah seorang ahli politik di Russia. Setinggi 155cm dan seberat 50kg dia merupakan seorang yang jarang dijumpai dalam bidang politik(kalau kat Malaysia la..haha)Nak tau kenapa? Korang tengok la gambar dia..


Bapak Gagal

Parenting fail.
encik ni belum bersedia untuk jadi bapa.
kesian anak dia kena himpit.

Puting Beliung Di Pulau Penang

Aku jumpa kat youtube. Tak tau sejauh mana kebenarannya sebab aku tak ingat bangunan kat Pulauu Pinang macam mana.



layan je la..

Kreatif dengan lego

dulu waktu kecik-kecik aku ada main susun-susun lego dan bentukkan dia jadi macam robot (walaupun tak serupa). Tapi zaman sekarang lego dah bertambah maju sebab aku rasa takjub tengok apa yang orang dah boleh buat ngan lego yang macam bangang ni..


Spamming 101- 1 Time Email

Spamming 101


Sebelum spam korang perlu ada satu email palsu. Apa itu email palsu? Sebelum aku terangkan email palsu ni aku bukan nak cakap alamat email yang korang reka-reka seperti example1@fakemail.com atau contoh1@fakemail.com or etc. Kalau orang cuba antar email kat dua alamat tadi pun mungkin email mereka tidak akan sampai atau jika sampai pun, korang tak boleh baca. Pendaftaran login fake  id di Forum/blog/facebook/etc pun tak boleh nak register.

Jadi, aku ingin memperkenalkan kepada korang 1 time email.

Soalan Bocor Bahasa Melayu SPM 2010.

Setiap tahun ada soalan bocor..takpun cover cakap soalan spot.Haha..aku ingat lagi tahun lepas, waktu jawab periksa SPM..Kitorang satu batch kumpul kat bilik study dan masing bawak keluar handphone, apa lagi.. semua text kawan-kawan kat kampung mintak soalan spot SPM. Apabila dah kumpul banyak-banyak..kitorang ambik mana yang banyak orang spot. Soalan-soalan panas tu kitorang tekankan dan buat kelas malam. Memang berbaloi la sebab kitorang sume dapat gred A dalam subjek tu. Tapi tu untuk subjek bahasa la..sebab kitorang tak tekankan subjek tu sebelum ni.

Jadi bagaimana dengan tahun 2010? Aku ada juga dengar cerita pasal kertas  SPM Bahasa Melayu 2010 ni.

Buat Window Browser Anda Menari

Sebelum aku bagi link ni korang perlu waspada dan sabar sebab korang tak boleh guna browser korang dalam masa 10 saat. jadi jangan nak menjerit-jerit mintak tolong.


KLIK SINI UNTUK KEJUTAN

klik bawah untuk code..

Wallpaper Best

Bila cerita pasal wallpaper, apa yang pertama sekali muncul pada fikiran anda? Jika anda bayangkan gambar yang tampal kat dinding-dinding rumah tu..Maafla aku bukan nak cite pasal tu. Tapi apa yang aku maksudkan adalah latar belakang desktop anda. Apa yang anda letak di belakang desktop anda?


ok, ini adalah wallpaper yang aku pakai untuk laptop aku pakai kat sekolah. Aku berangan nak pakai kereta sport dan mahal-mahal jadi letak kat wallpaper jadila.

Sebenarnya dulu aku letak wallpaper gambar perempuan, pastu semua member nak pinjam laptop aku semata-mata nak tengok wallpaper. Bila aku dan bengang, aku tukar terus wallpaper tu. Sekarang takde orang pun nak pinjam. Lol.

Gambar-gambar dahsyat..OMG!!
























p/s : aku tak tau ketepatan gambar ini sama ada gambar ini sahih atau palsu.

things i like about coffee..

rasa macam best je bile ada orang tulis nota macam ni bagi aku.masalahnye sapa nak bagi? haha..



tapi aku minum kopi sebab nak ilang ngantuk je..

Hot Police Indonesia

Polis di Indonesia banyak comel-comel la, muda pulak tu. Jadi dekat filem2 diorang tu tak tipu la..

klik link bawah kalau korang gatal.

Bila dah bosan duduk tengok cikgu membebel.

Dulu dalam kelas korang pernah lukis-lukis gambar kat buku nota korang?Aku selalunya aku lukis gambar cikgu pastu aku buang je. Tapi ini merupakan antara koleksi sketch yang cool dilukis oleh budak-budak sekolah yang bosan nak jenguk cikgu-cikgu diorang..


















sumber : andrea's blog

gambar yang scary gile...

bila scary + lawak = ???

aku tersengih sorang-sorang tengok gambar ni..haha

Design Cool Untuk Rumah

Javier Senosiain merupakan seorang bioarchitect mexican. ada apa dengan bioarchitect ni??Aku kagum gila tengok design rumah yang dia buat di mexico pada 2007.


Gambar luaran rumah yang dipanggil "The Nautilus"


Luar nampak macam buruk pun ada.klik link bawah untuk gambar-gambar lain.

kereta paling selamat dari jepun

kereta ni gerenti tak langgar orang.



baik tak payah buat kereta je.lol!

Hardcore Gamer!!

kat umah aku ada satu screen LED 20" untuk main game, pada aku dah kira besarla..tapi minah ni punye monitor buat aku jeles gile..
dah la perempuan..jarang aku tengok tengok jantina ni main game..lagi-lagi game FPS..

polis russia fail!

Bila polis tersalah ambush..



untuk maklumat lanjut klik bawah..

Hari ini proton Inspira dilancarkan..

Proton lancer copycat..



Video Kegemaran Utama Youtube Hari ini.

top favourite video on youtube as for today (not me)



and who the 'eff' is Conan O'Brien??

Berlari Atas Air (Liquid Mountaineering)

pernah cuba untuk berjalan atas air? benda mustahil macam ni pun ada orang pernah buat...



Yes.my




aku tak tau ini benda apa sebab hari ni aku buka website utusan dan lowyat aku jumpa iklan dia.
bila aku buka halaman yes.my dia ada tulis mengenai "The Fastest 4G mobile Internet with voice" dia akan dirasmikan pada 19 November 2010. pape pun tunggu je la jumaat depan..henfon aku mana ada 4G, apatah lg 3G..baru tahap EDGE kot..

Penyuluh Lampu Gila-wicked lasers

Tadi aku tekan2 iklan kat page youtube pastu aku didirectkan kat page wicked laser.


Kat web tu aku tengok klik la bahagian The Torch, dan aku terkejut ngan 4 video yang diorang tunjuk tu.
Ye la..dengan hanya lampu penyuluh sahaja diorang boleh buat telur goreng dan bakar barang seperti rokok, mancis  dan kertas.

ini antara gambar2 menarik mengenai penyuluh lampu tersebut.

Penyuluh lampu ini boleh dibeli dengan harga $199.95(RM603) melalui laman webnya.

selain penyuluh lampu ada laser merah/biru/hijau.

Saluran Kipkay-DIY video.





saluran faveret baru aku kat youtube- kipkay

one killed & ten injured after jumping from window fleeing the Devil

A four month old baby was killed and ten people injured in France after leaping from a second floor window to escape the Devil. The incident happened in an apartment building in La Verriere a suburb outside of Paris.

Police reports say that there were thirteen people in the apartment when at around 3 am one of the occupants a man of African descent was awoken by his baby crying and got up to feed it. He was naked and as he stood up one of the female occupants thought that he was the Devil, panic broke out and the man was stabbed with a knife before being thrown out of the apartment. Still naked and badly injured he tried to get back in which caused further panic amongst the other occupants who threw themselves out of the second floor window to escape.

Seven of the jumpers were seriously injured and admitted to hospital including the baby which died soon after, others were treated by paramedics at the scene. Two men have been taken into police custody.

source
p/s : damn tv.

Buried

Poster Buried
"Paul is a U.S. contractor working in Iraq. After an attack by a group of Iraqis he wakes to find he is buried alive inside a coffin. With only a lighter and a cell phone it's a race against time to escape this claustrophobic death trap"
Director:Rodrigo Cort├ęs
Writer:Chris Sparling
cast :Ryan Reynolds

Gambar Rawak

Cuba teka ini gambar apa?




Ninja Soccer Kick Win - Spectator Fail

smart gak tendang bola camnie..



subscribe break.com

Bank Islam TAP.

20/10 aritu aku pergi kl sentral sebab sehari sebelum tu aku dapat message,
RM0.00 Win 1 of 10 iPAD 3g at the launching of Bank Islam's TAP mobile Banking-i on 20.10.2010 @ 8:00 am, KL Sentral, Level 2.

Justin Bieber pukul budak.

Justin Bieber seorang penyanyi kanak-kanak didakwa memukul budak berumur 12 tahun di dalam permainan 'laser tag'.
Gambar hiasan : Justin Bieber ditahan

"A 12-year-old boy claims Bieber (seen above at the laser tag place, with his father) hit him while playing a game, according to the reports, though he suffered no visible injuries."


laporan asal

p/s : justin bibir ni nak tunjuk kelakian dia kot..

Pulau Persendirian.

Dubai, tempat di mana letaknya pulau buatan manusia dan dimiliki  oleh golongan-golongan elit dunia.

Palm island merupakan salah satu pulau buatan manusia di Dubai

Tokyo Dance Trooper in Shibuya



Walaupun ini video lama, tetapi video ini tidak jemu untuk ditonton.


p/s : cool abis..

eLEGS, exoskeleton

Dari kerusi roda ke kaki robot.



Cuba tengok kegembiraan Amanda Boxtel bila boleh berjalan.

p/s : Kalau pemakai tidak memakai tongkat lagi bagus.

susah bila jadi terkenal.

"Dear Optimus Prime,
Megatron had just turn to a 'fat man' and I want to kill him with a new deadly weapon call coffee."



p/s : quote is  fake.

Telefon Bimbit Alternatif

nokia 1202


Siapa kata telefon bimbit canggih itu hebat?

Memperkenalkan Nokia 1202, telefon mudah alih dengan spesifikasi terbaik:
  • Bateri tahan lama
  • Kemudahan lampu suluh
  • Orang di sekeliling akan fikir 10 kali sebelum mencuri.


Ini bukanlah telefon bimbit terbaik dan bukan keluaran terbaru dari nokia tetapi ini adalah telefon yang aku guna sekarang. Memang puas hati sebab memenuhi keperluan harian.

p/s : nokia 1208 lebih baik..

oh google..



"Auto-completion in search results while typing to give popular searches."
sumber : wikipedia.org


Kalau ini popular search untuk perkataan 'melayu'. Agak-agak siapa yang cari benda-benda macam ini?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...