Movie : Captain America

Dapatkan Tiket percuma untuk menonton Captain America.





Captain America akan keluar di panggung pada  28 Julai 2011. Kalau tengok trailer dengan teaser aku boleh conclude cerita ni best.

Jadi, macam mana nak dapatkan tiket percuma? korang boleh cek link ni..
Pertandingan Dari Baskin Robbin
sambil2 makan aiskrim sedap boleh menang tiket tengok cerita best..

sumber : says, gsc

Youtube : Little Thor

Kalau dah tengok iklan darth vader dari volkswagen, kini ada iklan thor dari marvel.

Gambar : Demotivational Of The day.

sumber

Blog : Maldives Island

Pulau Maldives tu kat mana? disebabkan aku ternampak gambar-gambar yang diambil di perairan pulau maldives, aku buat sedikit research.


"Maldives, nama rasminya Republik Maldives, adalah sebuah negara pulau mengandungi gugusan kepulauan terumbu karang yang terletak di Lautan Hindi, di selatan pulau Lakshadweep, India. Ia terletak kira-kira 700 kilometer atau (435 batu) ke barat daya Sri Lanka. Terdapat 26 terumbu diwartakan sebagai wilayah yang mengandungi sebanyak 1,192 kepulauan kecil. Namun begitu, hanya kira-kira 200 pulau sahaja yang didiami oleh manusia. Nama negara ini berasal daripada perkataan " Kepulauan Bergunung-ganang" (malai di dalam bahasa Tamil, bermaksud "gunung" dan teevu di dalam bahasa Tamil bermaksud "pulau") ia juga mungkin bermaksud "seribu pulau". Beberapa sarjana percaya bahawa nama "Maldives" diambil daripada perkataan Sanskrit maladvipa, bermaksud "susunan pulau-pulau", atau daripada "mahila dvipa", bermaksud "pulau wanita". Ada juga yang mempercayai nama tersebut bermaksud "istana" (daripada perkataan Mahal di dalam bahasa Arab) berikutan pengenalan Islam pada 1153, pulau ini kemudiannya menjadi sebahagian daripada Portugis (1558), Belanda (1654) dan hak milik penjajah British (1887). Pada tahun 1965, Maldives mengisytiharkan kemerdekaannya daripada Britain, dan pada 1968, sistem Kesultanan telah digantikan dengan sebuah Republik. Walaubagaimanapun, sepanjang 38 tahun, Maldives hanya pernah mempunyai 2 presiden meskipun sekatan-sekatan politik telah dilonggarkan baru-baru ini."
 Petikan dari wikipedia, aku pun tak baca..klik link di bawah untuk gambar-gambar lain.

Blog : Binatang Comel + Ganas

Bagi peminat-peminat kucing korang mesti suka kucing korang yang mata bulat tu. Kalau ada duit lebih belilah kucing spesies ni. Ini gambar kucing peliharaan pasangan dari russia.
 klik bawah untuk gambar lagi comel....

Youtube : Gorilla Berjalan Seperti Manusia



p/s:3,071,626view waktu aku post entry ni.entah apa yang best pasal video ni...layan je la..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...