Apabila Orang Sibuk Bertanya

Pernah ada member suka tanya soalan-soalan bodoh?
Korang tak suka orang tanya soalan dekat korang?
Bengang gile la bila orang tak faham-faham apa yang kita ajar?
Memang susah bila orang tak reti nak pakai google?
Semua nak mintak kita ajar kat chatroom/facebook, etc etc.
korang selalu cakap,
"Takde masa la nak jawab soalan-soalan bodoh ko tu.."(dengan nada gedik)

 Meh sini aku ajar korang macam mana nak atasi masalah semua tu..

Perkenalkan lmgtfy.com iaitu Let Me Google That For You, cara paling sarcastic aku rasa untuk nak perli orang.
Korang cuba la..try and error. Aku malas nak ajar.
Tapi memang best pun pakai ni.

Tip : bila korang dah dapat url yang panjang tu..jangan terus bagi kat kawan korang dulu. layari laman web ini terdahulu, http://tinyurl.com/

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...