Baca Buku Percuma

Dari dulu lagi kalau aku nak baca buku, aku akan ke Kinokuniya, KLCC untuk beli buku. Tak pun baca kat situ je. Tapi sejak awal tahun ni kalau aku nak baca buku guna komputer je. Mula-mula aku cari kat e-book guna torrent, tapi sejak torrent makin lambat ni, aku jumpa tempat untuk baca ebook dengan mudah.

 
percaya atau tidak, aku guna google je.

Pernampakan Alien di Puncak Alam, Selangor.

semalam waktu aku main ragbi dengan kawan-kawan, aku ada buat dalam 5 try. Kalau 1 try 1 mata, 5 try sama dengan 25 mata la. Banyak la juga aku try. Sebab aku sorang je main, dalam mimpi lak tu. Patut macam power je, tapi time aku bangun je, aku nampak cahaya bersinar-sinar kat tepi tingkap. Aku pergi la selak kain langsir dan tengok ada apa.

Membuka Syarikat Sendiri

Korang tak ada kerja?
Ingin memulakan perniagaan sendiri?
Tak tau mana nak dapat sumber barang?

Macam ni, tadi aku terjumpa satu laman web ni. Memang menarik, dan kalau korang menjawab ya untuk semua soalan-soalan diatas, baca post ni sampai habis.


Sony Ericsson Playstation Phone (rumour)


Gambar ni nampak fake tapi ini merupakan gambar yang tersebar pada beberapa minggu lalu dan beberapa sumber mengatakan berita ini benar.

Spesis ikan yang unik dan menggelikan

Korang suka pancing ikan? aku bet korang tak pernah tengok spesis ikan-ikan yang aku nak cerita ni. Ikan-ikan ni bukanlah mahkluk ikan yang korang boleh tangkap kat kolam belakang umah atau boleh dibeli di Kedai Hassan, Ah Leong, Muthusammy dan sekeluarga tapi ini ikan yang jarang dijumpai dan mungkin telah pupus semasa korang membaca artikel ini.

Android 3.0 GingerBread


Apa itu Android? Android itu operating system untuk smartphone dari Google dan boleh diinstall dalam kebanyakkan smartphone masa kini. Gingerbread atau Android 3.0 adalah keluaran terbaru dari Google. Walaubagaimanapun, Gingerbread ini belum lagi dikeluarkan dan ini hanyalah 'rumour' dari internet. Ntah btul ntah idak..

Perodua Bezza Concept Car baru

Perusahaan Otomobil Kedua Sdn Bhd (Perodua) akan melancarkan kereta hibridnya di pasaran pada tahun 2015~2017. Kereta berkongsepkan enjin hijau ini masih dalam kajian.





Kasut Paling Unik

Aku nak beli satu!!

kasut ni nampak kelakar tapi bukan kasut ni yang aku nak cerita.

Pembunuhan paling kejam dalam gambar

Li Wei merupakan seorang ahli kebun dari China. Pada April tahun ini semasa beliau ingin menghadiri sesi temu ramah untuk mendapatkan kerja di Guangzhou. Disebabkan pemikiran kampungnya dan kurang pendidikan dari kecil beliau hadir dengan memakai t-shirt putih dan seluar pendek biru. Disebabkan kekurangannya, beliau dibawa ke tingkat atas bangunan untuk sessi ke-dua.


Kemudian, dengan tanpa berperikemanusian HR syarikat tersebut menendang Li Wei sehingga jatuh ke tingkat bawah.Disebabkan Li Wei ni tukang kebun yang mempunyai badan yang kuat, beliau sebenarnya mempunyai SUPER POWER tanpa disedari dan selamat dari terjunan tersebut. Tak percaya?

Baca Komik Naruto dalam Bahasa Malaysia

Korang pernah tefikir nak baca naruto dalam bahasa melayu? Tapi kalau cari kat google/bing mesti tak dapat..

Pentas Terapung Yang Unik


Pentas terapung ini terletak di Tasik Constance di Bregenz, Austria. Pentas ini dibina khas untuk pementasan Opera Verdi, "A Masked Ball" pada tahun 1999.Gambar menunjukkan satu rangka manusia sambil memegang sebuah buku dengan gaya membaca.
Namun begitu, tiada maklumat lanjut untuk pentas ini pada masa kini. aku dah penat cari tapi tak jumpa.

Digital Lifestyle Expo 2010



Hujung tahun ni takde pc fair ke? Tadi aku ada cari Pikom PC FAIR 2010 untuk hujung tahun dan laman web rasmi pikom cuma ada announcement untuk expo ni je.

Ekspo ini akan diadakan selama 3 hari, iaitu dari 10 Disember hingga 12 Disember 2010. Lebih kurang 50 syarikat global akan menyertai ekspo ni. Lebih kurang macam pc fair je bunyi dia.

sumber : PIKOM
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...