Spamming 101- 1 Time Email

Spamming 101


Sebelum spam korang perlu ada satu email palsu. Apa itu email palsu? Sebelum aku terangkan email palsu ni aku bukan nak cakap alamat email yang korang reka-reka seperti example1@fakemail.com atau contoh1@fakemail.com or etc. Kalau orang cuba antar email kat dua alamat tadi pun mungkin email mereka tidak akan sampai atau jika sampai pun, korang tak boleh baca. Pendaftaran login fake  id di Forum/blog/facebook/etc pun tak boleh nak register.

Jadi, aku ingin memperkenalkan kepada korang 1 time email.

Perkenalkan mailinator.com - Let Them Eat Spam


Mailinator ni mudah kerana :
1. Domain dia senang nak hafal haha.
2. Tiada Registration diperlukan jadi kalau korang terjumpa alamat email seperti idontcare@mailinator.com, awas 100% akan tahu mereka ni spammer etc.
3. Ianya percuma jadi jangan risau.

Beberapa step yang perlu diambil untuk menggunakan service ini.
1. Korang boleh terus gunakan id korang sesuka hati asalkan korang letakkan "@mailinator.com" di belakang.


Jadi, bagaimana kamu mahu melihat/membaca email-email dihantar ke email spam kamu ini?
 MUDAH!!
kamu boleh membaca email kamu di website itu sendiri melalui tiga cara ;

1. RSS
2. Widget
3. atau melalui web browser kamu sendiri!!

AWAS : Spamming bukanlah satu aktiviti yang baik. Semua orang tidak suka mesej spam kecuali orang gile terencat otak atau spammer itu sendiri.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...